Kredi kartımı nasıl iptal ederim sorusu müşterilerin sıkça sorguladığı bir konudur. Kredi kartı kapatma günümüzde farklı yollarla yapılmaktadır. Şubeye giderek, ilgili bankanın çağrı merkezini arayarak ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden kredi kartı iptalinin oluşturulması ile kredi kartı kapatma yapılabilir.
Kredi Kartı Kullanıma Neden Kapatılır?
Kredi kartı kullanıma kapatma için bazı şartlar vardır. Yönetmelik gereği bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı, toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına kapatılmaktadır. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartları ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılmaktadır.
Kredi Kartı İptal Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?
Kredi kartı iptali için şubeye gidecekseniz ilgili bankanın şubesine dilekçe vermeniz gerekmektedir. Kredi kartı iptali dilekçesinde kredi kartı numarası, kimlik bilgileriniz ve iptal isteğinizi yazarak dilekçeyi yazabilirsiniz. Bazı bankaların konuyla ilgili hazır matbu dilekçe örnekleri de vardır.
Mobil Bankacılık ile Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir?
Mobilden kredi kartı kapatma oldukça pratiktir. İlgili bankanın mobil bankacılığına girerek kart detayları kısmından iptal seçeneğini tıklayarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
e-Devlet’ten Kredi Kartı Kapatılır Mı?
Kredi kartını kapatma e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. Ancak banka hesaplarınızı e-devlet üzerinden kapatabilirsiniz.
Kredi Kartı Kapatma Ücreti Var Mı?
Yasalar gereği kredi kartını kapattırma durumunda ödenmesi gereken herhangi bir ücret bulunmaz. Kredi kartı kapatma ücreti yoktur.

Kredi Kartı Kapanınca Bağlı Olan Ek Kart Ne Olur?
Kredi kartı iptali olunca asıl kredi kartına bağlı ek kartlar da otomatik olarak iptal ediliyor. Ek kart üzerinden yapılan harcamalarda hesap özeti, asıl karta ait olarak yansıyor.
Kredi Kartını Kullanıma Kapatma ve Tamamen Kapatma Arasındaki Fark Nedir?
Kredi kartı kullanıma kapatma da geçici kapatma vardır. Geciken kredi kartı aylık taksitleri veya asgari borç tutarını ödeyerek kartınızın yeniden kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz. Kredi kapatmada o kartı tekrar kullanamazsınız. Yeni kart talebinde bulunmanız gerekir.
Kredi Kartı Kapatma Kredi Notunu Etkiler Mi?
Kredi kartımı kapatmak istiyorum ancak kredi notumu etkiler mi sorusu müşterilerin aklına takılan başlıca sorulardandır. Kredi kartı kapatma kredi notunu olumsuz etkilemez, aksine olumlu etkisi vardır.
Kredi Kartı İptal Etmek Puan Düşürür Mü?
Kredi kartının kapatılması kredi notunu düşürmez. Kullanılmayan kartların kapatılması kredi notunu olumlu etkiler.
Kredi Kartı Taksitleri Sürerken Kapatma İşlemi Uygulanır Mı?
Kredi kartının taksitleri devam ederken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartının kapatılmasında gelecek dönem taksitleri sorun teşkil etmez. Banka, kapatmak için bildiride bulunulan günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.
Taksitleri Devam Eden Kartın Kapatılması Durumunda Taksit Ödemesi Nasıl Yapılıyor?
Taksitleri devam eden kredi kartını kapatılması durumunda taksit ödemeleri devam eder. Müşteriler kalan borcunun tamamını ödemek zorunda değildir, devam eden taksitlerin vadesi bitene kadar banka tarafından hesap ekstresi aynı şekilde gönderilir. Müşteriler aynı şekilde ödemeye devam eder.
Banka Kredi Kartınızı İptal Etmezse Ne Yapmalısınız?
Yasal olarak bankalar, kredi kartı iptal başvurularını 7 gün içerisinde tamamlaması gerekir. Başvurunun ardından banka tarafından 7 gün içerisinde kartın kapatılmaması halinde, BDDK’ye dilekçe verilebilir.
Ticari Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?
Bireysel kredi kartları ile aynı yollar izlenerek ticari kredi kartı kapatılır. Kapatma için banka şubesine gidebilir, bankanın müşteri hizmetleri aranabilir ya da internetten kredi kartı kapatma, mobilden kredi kartı kapatma seçenekleri üzerinden kapatma talebi oluşturulur.
Hangi Bankaların Kredi Kartları Online İptal Edilebilir?
Aklınıza gelecek her bankanın kredi kartı online olarak iptal edilebilir.
- Akbank
- Vakıfbank
- Ziraat Bankası
- Garanti
- Yapı Kredi
- Türkiye İş Bankası
- TEB
- ING Bank