Hayat Sigortası Nedir?
Hayat sigortası beklenmedik olumsuz durumlarda sizi ve ailenizi koruyan isteğe bağlı özel bir sigorta türüdür. Ana teminatı vefattır. Sigortalının vefat etmesi halinde ailesine ve poliçede yazan kişilere tazminat ödemesi yapılır. Beklenmedik kaza veya hasar sonucu sigortalının tedavi masrafları, kalıcı veya geçici hasar, işsizlik özel hayat sigortası ile teminat altına alınır. E devlet “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” ekranından poliçe bilgilerinize 7/24 ulaşabilirsiniz.
Hayat Sigortası Ne İşe Yarar?
Hem sizi hem de ailenizi koruyan çok avantajlı sigorta türüdür. Hayat sigortası genel şartları doğrultusunda sahip olacağınız avantajları sizin için sıraladık.
- Vefat etmeniz durununda ailenize maddi tazminat
- Hastalık veya kaza sonucu sakatlık yaşamanız durumunda maddi destek
- Kredi borç ödemelerinde devamlılık
- Vefat durumunda çocuğun eğitim masrafları
- Kaza sonucu tedavi masrafları
- Hayat sigortası vergi indirimi avantajı (devlet tarafından % 15’e kadar prim geri ödemesi)
- Vefat durumunda veraset masrafları
Hayat Sigortası Zorunlu Mu?
Hayat sigortası kanunen zorunlu değildir. Ancak bankalar kredi çekerken sizden hayat sigortası yaptırmanızı isteyebilir. Bunun sebebi, vefat etmeniz veya işsiz kalma sebebiyle borcu ödeyememe durumunda kredi ödemenizin yarım kalmamasıdır. Aksi halde yasal mirasçılarınız borçtan sorumludur.
Kredi için hayat sigortası hesaplama yapılırken kredi çekilen tutar, kredinin vadesi ve sigortalının yaşı, sigortalının işi gibi bilgiler dikkate alınır.
Hayat Sigortası Ne Kadar?
Hayat sigortası fiyatları değişkenlik göstermektedir. Belli bir fiyat tarifesi yoktur, kişiye özel hazırlanmaktadır. Hayat sigortası yaptıranlar hayat sigortası vergi indiriminden yararlanır. Hayat sigortası vergi indirimi hesaplamasında primlerin toplamı, ödendiği ayda elde edilen ücretin %15’ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamaması dikkate alınır. Hayat sigortası teminat limitlerini size uygun olarak seçebilir, poliçenizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Hayat sigortası türlerini sizin için sıraladık.
- Karma hayat sigortası
- Birikimli hayat sigortası
- Uzun süreli hayat sigortası
- Kredili hayat sigortası
- Yıllık grup hayat sigortası
- Çocuğum için eğitim sigortası
- Prim iadeli hayat sigortası
Hayat sigortası ücretleri hesaplanırken seçeceğiniz sigorta paketi dikkate alınır. Hayat sigortaları riskin gerçekleşmesi ile sona erer, yasal haklarınızı alabilirisiniz. Birikimli hayat sigortası istisnadır, poliçede belirtilen süre sonunda olumsuzluklar gerçekleşmese dahi birikimler toplu olarak ödenir.
Hayat sigortası fiyatları 2024 için sitemizdeki “Teklif al” formunu doldurabilirsiniz..
Hayat Sigortası Neleri Kapsar?
Hayat sigortası kapsamı oldukça geniştir. Size ve ailenize finansal güvence sağlar. Hastalık veya geçici/daimi sakatlık durumunda ve işsiz kaldığınızda maddi destek sunarken vefat ettiğinizde veraset masrafları, çocuğunuzun okul masrafları, poliçede yazan kişilere tazminat ödemesi gibi birçok teminatı sigortalıya ve ailesine sunar. Kötü gün dostunuzdur.
- Kaza, hastalık veya doğal yoldan ölüm sonucunda toplu ödeme,
- Kaza, hastalık, daimi/geçici sakatlık vb. durumlarda işsizlik sonucu maddi zararları karşılama,
- Kaza ve hastalık halinde tedavi giderlerinin bir kısmının karşılanması,
- İşsizlik durumunda kredi, kredi kartı vb. banka borçlarının ödenmesi,
- Kritik hastalıkların tedavilerinin karşılanması,
- Kaza, hastalık ve işsizlik gibi durumlarda gündelik tazminat ödenmesi
- Hayat sigortaları olumsuz durumların yaşanması ile sona erer, poliçede yazan teminatlarınızı alabilirsiniz.
1 Yıllık Hayat Sigortası Ne Kadar?
Sigorta şirketlerinin değerli müşterilerine sunduğu pek çok farklı paket vardır. 1 yıllık hayat sigortası veya uzun süreli hayat sigortası yaptırabilirsiniz. Sigorta poliçenizi oluştururken size uygun kapsamı ve teminat limitlerini seçebilirsiniz. Hayat sigortası hesaplama yapılırken sigorta şirketiniz, poliçe kapsam ve teminat limitleri ve kişisel bilgileriniz (yaş grubunuz, iş vb.) önemlidir. Erken yaşlar için 1 yıllık hayat sigortası daha uygun fiyatlı olabilir. Hayat sigortası fiyatları 2024 için sitemizdeki “Teklif al” formunu doldurabilirsiniz.
Hayat Sigortası İptali Nasıl Yapılır?
Hayat sigortası iptali için isteğe bağlı yapılmış ise sigorta ödediğiniz dekontlar ile birlikte sigorta şirketine dilekçe vererek başvurmanız yeterlidir. Sigorta şirketiniz hayat sigortası iade hesaplaması yaparak tarafınıza prim iadesi yapar. Dilekçe vermez ve prim ödemesi yapmazsanız kredi hayat sigortası iptali gerçekleşmez. Herhangi bir hayat sigortası geri alma olmaz. E-devlet’ten kredi hayat sigortası iptali olmamaktadır. Bunun için bankaya müracaat etmeniz gerekir.
Kredi Hayat Sigortası Nedir?
Kredi hayat sigortası , bankalardan kredi çekilirken yapılan ve kredi ödeme süresince devam eden sigorta türüdür. Kredi ödemeniz devam ederken vefat etmeniz durumunda kredi ödemeleriniz sigorta poliçeniz teminatı altındadır. Kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak son derece önemlidir. Hayat sigortası poliçe sorgulama e-Devlet’ten yapılmaktadır.
Kredi Bittikten Sonra Hayat Sigortası Geri Alınır Mı?
Kredi çekerken hayat sigortası primleri müşterilerce daha sonra kredi bitiminde toplu şekilde iade istenebiliyor. Bu konu fazlaca bilinmemektedir. Bankalardan hayat sigortası geri alma için banka dilekçe vermeniz veya e-Devlet’ten iade başvurusu yapmanız gerekmektedir. Sigorta poliçeni iptal ettirmemiş ve prim borcun yok ise hayat sigortası geri alma için başvuruda bulunabilirsin.
Hayat Sigortası Ölüm Tazminatı Ne Kadar?
Hayat sigortası ölüm tazminatı, sigortalının vefat etmesi durumunda poliçede yazan kişilere (yasal varisler) yapılan ödemedir. Yasal varislerin vefattan sonra iki yıl içinde sigorta şirketine başvuru yapması ile hayat sigortası ölüm tazminatı hesaplama süreci başlar. Zamanaşımı olduktan sonra lehtarlar (yasal varisler) herhangi bir talepte bulunamaz. Hayat sigortası ölüm tazminatı hesaplaması sigortalının ödediği primler ve poliçe teminat tutarı dikkate alınarak yapılır.
Hayat sigortası ölüm tazminatı hesaplamasından önce şunu bilmeniz gerekiyor, vefat hayat sigortası ölüm teminatı kapsamında olmalı. İntihar sebebiyle ölüm, savaş sonucu ölüm, nükleer, kimyasal ve biyolojik saldırı ve sabotajlar sonucu ölüm , AIDS gibi hastalıklar sonucu hayat sigortası ölüm tazminatı kapsamı dışındadır.